Министерството на околната среда и водите (МОСВ) отнема разрешителното на свързвания

...
Министерството на околната среда и водите (МОСВ) отнема разрешителното на свързвания
Коментари Харесай

МОСВ взима разрешителното за горене на боклук от ТЕЦ-а на Ковачки

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) отнема разрешителното на свързвания с предприемача Христо Ковачки Топлоелектрическа централа " Бобов дол " за изгаряне на боклуци, заяви Българска национална телевизия.

Министър Емил Димитров разгласи, че е установено, че се изгарят боклуци, за които нямат позволение. Според него, другият проблем е, че инвестицията във филтриращи системи не е довършена, макар ТЕЦ-ът да е имал периоди, в които би трябвало да построи напълно филтърната апаратура.

При инспекцията предходната седмица от предприятието твърдели, че горят единствено позволени боклуци, само че посредством системата за видеонаблюдение е било потвърдено, че това не е по този начин . Тогава прокуратурата влезе в Топлоелектрическа централа " Бобов дол ". Емил Димитров също бе там и след това разгласи, че няма нездравословни излъчвания, а че става въпрос за неспазване на процедури, както и че предстоят още претърсвания и изземвания от администрацията на топлоцентралата.

" Изчакаха няколко дни, откакто аз учтиво ги помолих да преустановят мощностите, за които нямат филтри - не са довършени по този начин, както са в комплексното позволение. Те бяха на друго мнение. Превъртяхме видеозаписите и се оказа, че са траяли да изгарят боклуци - не нездравословни боклуци, не рискови боклуци, не застрашаващи природата и популацията, само че боклуци, които не попадат в тяхното сложно позволение ", изясни Емил Димитров.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР